Unidek Reno fast daknaisolatie

Het na-isoleren van zolder wordt kinderspel met de Unidek Reno fast combi.

1020mm elementbreedte600mm elementbreedte

Kies de gewenste paneelbreedte, isolatiewaarde en de toe te passen verweking. Geef de gewenste maatvoering in en direct zijn de benodigde panelen en verbruiksartikelen artikelen in beeld.

Snel en compleet isoleren wordt zo kinderspel.

Een nieuwe combi in RaabCalc

Vanaf nu kunt u een rekenmachine opvragen in RaabCalc, direct in uw rekenregel! Binnenkort op deze pagina een uitgebreide handleiding hoe u dit voor elkaar kunt krijgen.

Aan de instellingen voor de  (optionele) bouwmodule facturatie zijn extra mogelijkheden toegevoegd. De lijst met autotekst waarmee u met gegevens uit het project kunt ophalen is uitgebreid. Hierdoor heeft u meer mogelijkheden om specifieke gegevens in te stellen.

Wijzigingen aanbrengen ?

Ga hiervoor naar Start / Instellingen / Sjablonen / Facturen . Selecteer vervolgens het gewenste factuur sjabloon uit de lijst.

sjabloon-openen

 

Voeg een automatische tekst toe aan het sjabloon door op het icoon in het grijze balk te klikken.sjabloon-factuur

 

Selecteer vervolgens de wenste automatische tekst uit de uitgebreide lijst.

autoteksten-factuur-uitgebreid

Sla wijzigingen na het bewerken op in uw sjabloon.

Het support menu is uitgebreid met een extra hulpfunctie: veelgestelde vragen. Hier vindt u al een aantal antwoorden op de meest voorkomende vragen. In de toekomt wordt deze lijst steeds verder uitgebreid. Mocht u een vraag hebben over het gebruik van RaabCalc, kijk dan eerst in dit hulpscherm of uw vraag met antwoord er tussen staat.

Waar te vinden?

De veelgestelde vragen maken deel uit van het support menu. Het support menu vindt u linksboven in uw scherm door op het  vraagteken-raabcalc  icoon te klikken. Klik vervolgens door op het gewenste item.

Veelgestelde vragen calculatie

In het support menu zijn nog meer handige support items te vinden:

Online Handleiding, video-instructie, rondleiding, kleuren legenda voor calculatieregels, hulp op afstand, neem contact op.

U kunt de status van een offerte na het blokkeren nog aanpassen. Selecteer hiervoor het gewenste project.

Ga naar het tabblad offerte. Selecteer (de gewenste) offerte.
De geblokkeerde offerte is te herkennen aan het Geblokkerde offerte slot linksboven in beeld.

In de kolom offertegegevens vindt u het onderdeel status terug.
Klik door op status om deze aan te passen. Onderstaand scherm wordt getoond.

Status aanpassen geblokkeerde offerte

Klik op de gewenste status om deze aan te passen en bevestig met opslaan.

 

De datum waarop u de afdruk maakt, wordt nu op het voorblad en alle vervolgbladen van de begroting afgedrukt. Zie het voorbeeld hieronder.

Printdatum begroting overzicht

 

Op de afdruk van uw begroting worden de uurlonen uitgebreider weergegeven, zodat u een beter inzicht heeft in de gebruikte uurlonen.

Per uurloon wordt het volgende weergegeven: het aantal uur in de calculatie, het uurloontarief en het totaal aan kosten in de calculatie. Zie het voorbeeld hieronder.
Overzicht uurlonen

 

Vanaf nu heeft u de mogelijkheid per offerte en begroting een andere bijlage toe te voegen. Dit is aangepast vanwege scherpe regels door Bouwgarant. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk bij de ene offerte de COVO toe te voegen als bijlage (voor particulieren) en de andere keer de AVA (voor bedrijven). Maar ook uw eigen algemene voorwaarden of andere informatie kunt u toevoegen aan de offerte en/of begroting.

Om hiervan gebruik te maken zijn een aantal punten belangrijk. Deze worden hieronder uitgelegd: 1. Bijlagen toevoegen bij de instellingen en tekst voor verwijzing opgeven 2. Autotekst ter verwijzing naar de bijlage toevoegen aan het offerte sjabloon 3. Offerte maken, afdrukken en mogelijkheid bijlage te wijzigen 4. Bijlage toevoegen achter de begroting

  1. Bijlagen toevoegen bij instellingen

Het toevoegen van de bijlagen doet u op dezelfde plek als voorheen. Ga daarvoor naar de RaabCalc Startknop > Instellingen > tabblad Sjablonen > Offerte. Onderstaand scherm wordt dan getoond:

Foto 1

Klik op de blauwe balk ‘Bijlage toevoegen/wijzigen’. Onderstaand scherm wordt nu getoond:

Foto 2

U heeft de mogelijkheid om drie verschillende bijlagen te uploaden. Hieronder volgt een uitleg over de in te vullen velden. Zie voor een voorbeeld de afbeelding onder de uitleg.

Naam: naam van de bijlage. Wanneer u deze heeft ingevuld en opgeslagen ziet u deze namen ook in de pull down menu’s bij de instellingen en in het offerteblad.

Autotekst: typ hier de tekst die in de offerte moet komen te staan als verwijzing naar deze bijlage. In uw offerte sjabloon plaatst u de autotekst {bijlage_autotekst}. Dit wordt verderop uitgelegd. Op die plek komt de regel te staan die u hier bij ‘autotekst’ invult. De autotekst kijkt naar welke bijlage u geselecteerd heeft bij uw offerte. Aan de hand daarvan wordt ook de juiste autotekst in uw offerte geplaatst.

Bijlage wijzigen: klik hier op ‘bestand kiezen’ om de bijlage van uw computer te uploaden. Let op: dit dient een .pdf document te zijn.

Bestand: wanneer u een bijlage geselecteerd heeft en links boven in het scherm op opslaan heeft geklikt, kunt u hier de bijlage tonen en/of verwijderen.

Foto 3

Bovenin het scherm kunt u selecteren welke bijlage u standaard wilt meenemen achter uw offerte. Klik daarvoor op het pull down menu en maak uw keuze. Zie de afbeelding hieronder.

Foto 4

U ziet hier de namen staan die u zelf heeft opgegeven bij het invullen van de gegevens. Wanneer u de offerte aanmaakt kunt u de bijlage altijd wijzigen. M.b.v. hetzelfde pull down menu in het offerteblad. Dit wordt verderop uitgelegd.

  1. Autotekst {bijlage_autotekst} toevoegen aan sjabloon

Om een verwijzing in uw offerte op te nemen naar de bijlage gebruikt u de autotekst {bijlage_autotekst}. De autotekst die u bij het toevoegen van de bijlagen heeft ingevuld wordt dan op die plek in de offerte getoond.

Ga naar de RaabCalc Startknop > Instellingen > tabblad Sjablonen > Offerte > Offerteblad. Zet de cursor op de plek in de offerte waar u de verwijzing naar de bijlage wilt hebben staan.

Boven in beeld heeft u de optie ‘autotekst’.

Foto 5

Klik hier op en kies de autotekst {bijlage_autotekst}. Deze staat helemaal onderaan in de lijst. Het automatisch veld wordt nu direct in het offertesjabloon getoond. Wanneer u de offerte aanmaakt en afdrukt is de verwijzing zichtbaar.

  1. Offerte maken en afdrukken

Op het moment dat u een offerte aanmaakt wordt uitgegaan van de standaard bijlage die u heeft geselecteerd bij de instellingen. Zie de afbeelding hieronder.

Foto 6

U kunt de keuze hier altijd wijzigen door gebruik te maken van het pull down menu.

Foto 7

De namen die u hier ziet, heeft u zelf toegevoegd bij het toevoegen van de bijlagen. Klik hier bijvoorbeeld op COVO om deze offerte mee te nemen.

Wanneer u gebruik heeft gemaakt van de autotekst {bijlage_autotekst}, wordt de regel automatisch aangepast. Zie het voorbeeld hieronder.

Foto 8

Klik nu links boven in het scherm op het printer icoon om een afdruk te maken. U ziet de bijlage achter de offerte.

Kiest u ervoor om ook de begroting af te drukken, dan heeft u de mogelijkheid om achter de begroting ook een (andere) bijlage mee te nemen. Lees verder voor een toelichting.

  1. Bijlage toevoegen achter begroting

Het was al mogelijk om de bijlage achter de begroting af te drukken (in plaats van achter de offerte). Dat is nog steeds mogelijk, door geen bijlage mee te nemen achter de offerte, maar wel bij het afdrukken van de begroting. Echter kunt u nu ook twee verschillende bijlages toevoegen, want bij het afdrukken van de begroting kunt u weer de keuze maken welke bijlage u mee wilt nemen.

Dit doet u in het printopties scherm, zie hieronder:

Foto 9

Onderin het scherm ziet u het pull down menu staan. Standaard staat hier ‘geen bijlage’ ingevuld. Wanneer u op het pijltje naar beneden klikt, ziet u dezelfde bijlagen als bij de offerte. Wilt u ook een bijlage achter de begroting plaatsen, dan selecteert u de gewenste bijlage. Op deze manier kunt u dus een bijlage achter de offerte zetten en/of een (andere) bijlage achter de begroting.

Het is mogelijk om een digitale handtekening te uploaden per gebruiker, om te gebruiken in uw offerte. Bij de Instellingen kunt u uw digitale handtekening uploaden. Ga daarvoor naar de RaabCalc Startknop > Instellingen > tabblad Algemeen. Daar staat de optie ‘Handtekening offerte’. Zie de afbeelding hieronder.

Digitale_handtekening_offerte_1
Klik op ‘Bestand kiezen’ om de afbeelding te uploaden en bevestig met opslaan.
Nu dient de handtekening nog in het sjabloon van uw offerte geplaatst te worden. Daarvoor maakt u gebruik van een automatisch veld. Ga naar de RaabCalc Startknop > Instellingen > tabblad Sjablonen > Offerte > Offerteblad.
Boven in beeld heeft u de optie ‘autotekst’.

Digitale_handtekening_offerte_2
Klik hier op en kies de autotekst {handtekening}. Deze staat bijna helemaal onderaan in de lijst. Het automatisch veld wordt nu direct in het offertesjabloon getoond.
Wanneer u de offerte aanmaakt en afdrukt is uw handtekening zichtbaar.

Voorbeeld handtekening offerte:

RaabCalc Handtekening300

Vanaf nu heeft RaabCalc naast het Basic en Plus-pakket ook een Pro-pakket. Dit Pro-pakket is het meest uigebreide calculatieprogramma van Raab Karcher met alle bouwcombinaties en alle beschikbare functionaliteiten.

Nieuwe functionaliteiten

 

Bent u geïnteresseerd in dit pakket? Vraag dan een demo aan bij één van onze specialisten via deze pagina!

Vanaf nu kunt u een calculatie exporteren naar een CUF-bestand. CUF is een bestandsformaat dat door veel boekhoudpakketten wordt ondersteund. Het CUF-bestand kunt u zo dus inlezen in veelgebruikte administratieve softwarepakketten in de bouwbranche zoals: Vakware van Admicom, BouwInfosys, 4PS en meer.

Waar vindt u de exportfunctie ?

Kies het gewenste project en selecteer het Calculatieblad. De Exporteren button vindt u in de grijze balk linksboven op de pagina. Kies vervolgens op de keuze Calculatie exporteren naar CUF.

Cuf export vanuit calculatie

 

Vervolgens is het mogelijk te kiezen voor een standaard CUF of een variant die is geoptimaliseerd voor een specifieke software leverancier.

Cuf export selctie indeling

Per oktober heeft uw calculatie- en offertetool RaabCalc een belangrijke functie erbij gekregen, namelijk de bestelfunctionaliteit. Vanaf nu is het mogelijk om aan de hand van uw offerte een materiaallijst op te stellen en deze zelfs direct te bestellen.

RaabCalc onderscheidt zich als calculatietool door zijn gebruiksvriendelijke manier van nauwkeurig offreren in diverse bouwprojecten. Aan de hand van deze offertes kunt u voortaan direct een materiaallijst samenstellen voor uw project.

Wanneer u de materiaallijst heeft gecontroleerd en indien nodig prijzen en/of hoeveelheden heeft aangepast, zet u met één simpele druk op de knop de materiaallijst om in een bestellijst. Vervolgens plaatst u deze bestelling en worden de producten geleverd op een tijd en locatie die voor u het beste uitkomt.

Voordat u gebruik kunt maken van de Bestelmodule moet u eerst enkele gegevens invoeren. Neem hiervoor contact op met uw Raab Karcher filiaal.

Handleiding en video

Wilt u weten hoe u voortaan een offerte eenvoudig kunt omzetten naar een bestelling? Bekijk dan de instructievideo of lees de handleiding (PDF) van 2Jours.

2Jours, de leverancier van RaabCalc is door de Nominatiecommissie van de Nationale Business Succes Award uitgeroepen tot branchewinnaar in de bouwsoftwarebranche.

2Jours BV presenteert zich als de specialist in een bijzondere sector, die van de bouwsoftware. 2Jours onderscheidt zich door de grote kennis van software enerzijds en de gang van zaken in de bouw anderzijds, hetgeen resulteert in een applicatie die geheel en al is toegesneden op de bouw: calculatie, planning, facturering etc.

Nominatie

De Nominatiecommissie is van mening dat 2Jours BV op basis van die gronden uitgeroepen kan worden als winnaar / vertegenwoordiger in de Bouw-softwarebranche en tevens in aanmerking dient te komen voor de Nationale Business Succes Award 2015!

Eerder dit jaar heeft ook Raab Karcher deze award gewonnen in de categorie Bouw- en innovatiebranche. Lees het nieuwsitem hier.

Nationale Business Succes Award

De Nationale Business Succes Award nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Elk jaar worden Succes Awards toegekend aan genomineerde ondernemingen, die volgens de onafhankelijke vakjury excellente resultaten hebben bereikt en daarmee een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen.

De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, toegankelijk voor alle kerngezonde ondernemingen.

Raab Karcher en 2Jours werken voortdurend aan de doorontwikkeling van het online calculatiepakket RaabCalc. Recent is een flink aantal combi’s toegevoegd, waarmee onze gebruikers nog sneller en doeltreffender kunnen calculeren. Lees verder voor een overzicht van de nieuw toegevoegde bouwdelen in de RaabCalc bibliotheek.

Raab Karcher en 2Jours werken voortdurend aan de doorontwikkeling van het online calculatiepakket RaabCalc. Recent is een flink aantal combi’s toegevoegd, waarmee onze gebruikers nog sneller en doeltreffender kunnen calculeren.

Dakpannen ingedeeld op type

In de groep dakbedekking zijn nieuwe combi’s toegevoegd voor alleen dakpannen. Deze combi’s zijn ingedeeld op type dakpan. Voorheen werden dakpannen gekozen vanuit de combi voor de dakconstructie. Nu is het type dakpan direct als combi te selecteren.

 

Hulpstukken dakpannen

In de groep dakpannen zijn nieuwe combi’s toegevoegd voor het calculeren van hulpstukken voor dakpannen. Vanaf nu zijn er combi’s beschikbaar voor bijvoorbeeld knikpannen, piron, chapron pannen en vele anderen.

Verwerking EPDM dakbedekking

In de groep dakbedekking zijn nieuwe combi’s toegevoegd voor EPDM dakbedekking. Er zijn nu combi’s beschikbaar voor het leggen van EPDM tegen de gevel, het leggen van EPDM in I-vorm (twee zijden) en standaard verwerking (niet tegen de gevel). Voorheen waren er alleen combi’s beschikbaar voor het verwerken van EPDM door een onderaannemer, deze nieuwe combi’s hebben betrekking op verwerking in eigen beheer.

 

Indeling metselwerk aangepast

In de groep Metselwerk / Buiten zijn nieuwe combi’s toegevoegd voor het calculeren van metselwerk op basis van RC waarden. Voor zowel het calculeren van buitenblad met isolatie als compleet binnen en buitenspouwblad zijn combi’s beschikbaar voor het behalen van RC waarden tussen 2,5 en 5,0.

 

Metselen rollagen en raamdorpels

In de groep Metselwerk / Buiten zijn nieuwe groepen toegevoegd. Bijvoorbeeld voor berekening van o.a. het metselen van een ezelsrug over tuinmuur, boerenvlechtingen, gemetselde of ijzerklinker raamdorpels en het metselen van diverse soorten rollagen.

 

Indeling prefab betonelementen

In de groep prefab betonelementen zijn nieuwe combi’s toegevoegd in de groep prefab kelders. Hiervoor is ook de indeling van Prefab betonelementen aangepast. Deze groep is nu onderverdeeld in prefab funderingen, prefab kelders, prefab vloeren en prefab wanden. Er zijn combi’s beschikbaar voor het calculeren van prefab kelders in de verschillende beschikbare maten, beschikbare opties (isoleren, stekkenbak, wandcontactdozen etc) Tevens kunnen de transportkosten af-fabriek berekend worden.

 

combi’s Techcomligt lichttubes

In de groep Daglichtopeningen zijn combi’s toegevoegd voor het aanbrengen van lichttubes. Zo kunt u vanaf nu accuraat calculeren op basis van dakdikte (i.v.m. verlengen), diameter lichtbuis, aanbrengen op platdak, hellend dak of rieten dak.

 

Indeling Velux/Ubbink

In de groep Daglichtopeningen zijn specifieke combi’s toegevoegd voor het aanbrengen van Velux dakramen en Ubbink dakramen. Dat betekent dat u vanaf nu calculeert met een specifiek type dakvenster en dus ook met uw eigen prijscondities.

 

Over RaabCalc

RaabCalc is het calculatiepakket van Raab Karcher, voor de kleine(re) aannemer en ZZP-er. RaabCalc is web-based, dus altijd en overal toegankelijk via uw internet verbinding. Middels een uitgebreide bibliotheek met combi’s (voorgedefinieerde bouwdelen) maakt u razendsnel een nauwkeurige kostprijs calculatie. Slimme koppelingen zorgen ervoor dat u altijd met uw eigen prijsafspraken calculeert en met actuele normeringen (van bouwkosten.nl). Bent u tevreden over de calculatie en ingestelde marges en opbrengsten, dan maakt u binnen enkele clicks een professionele offerte voorzien van uw eigen logo en bedrijfsgegevens. Deze stuurt u per post of per mail, al dan niet voorzien van een begroting, naar uw klant.

Klinkt dit interessant? Klik dan op de onderstaande button om een vrijblijvende demo aan te vragen.

vraag een demo aan

We hebben de inlogmethode van RaabCalc voor u eenvoudiger gemaakt. Vanaf nu is het mogelijk om in te loggen in RaabCalc met uw gebruikersnaam en wachtwoord die u ook voor de Raab Karcher website gebruikt. Dit betekent dat u nog maar 1 gebruikersnaam en wachtwoord nodig heeft voor RaabOnline én RaabCalc. Het bijkomende voordeel is, dat wanneer u ingelogd bent in RaabOnline, u automatisch ook ingelogd bent in RaabCalc en vice versa.

Wat is er exact verbeterd

Wat is er aangepast? Wanneer u naar raabcalc.raabkarcher.nl gaat om in te loggen in RaabCalc, dan krijgt u voortaan het volgende inlogscherm te zien:

Vul bij Gebruikersnaam uw gebruikersnaam voor Raab Karcher (RaabOnline) in. (Indien u deze kwijt bent, neem dan contact op met onze e-business helpdesk)

Vul bij wachtwoord uw wachtwoord in voor Raab Karcher (RaabOnline).

 TIP: Vink Gegevens onthouden aan als u wilt dat de inloggegevens onthouden worden. Als u dit doet zal de volgende keer dat u RaabCalc opstart het systeem u automatisch aanmelden. Wel zo handig!

Wachtwoord vergeten?

Uw wachtwoord voor Raab Karcher heeft u per e-mail van Raab Karcher ontvangen toen u uw inloggegevens aangevraagd hebt. Als u uw wachtwoord niet meer weet, klik dan hier om uw wachtwoord op te vragen.

Inloggen met uw logingegevens van 2Jours?

Wilt u niet inloggen met uw inloggegevens van Raab Karcher, maar dit blijven doen met uw inloggegevens van 2Jours? Geen probleem, klik dan rechtsonder in het inlogscherm op “Inloggen met 2Jours inloggegevens?” en u kunt op de oude vertrouwde manier inloggen.

Het is vanaf heden mogelijk om naast loonkosten, materiaal, onderaannemers en stelposten, materieel te calculeren. Materieel dient op dezelfde manier te worden opgegeven als materiaal.

In de calculatie worden materieelregels weergegeven met het materieelicoon: Materieel icoon

U kunt materieel overhalen uit het materiaalbestand of u kunt materieel handmatig invoeren in de calculatie. Handmatig materieel toevoegen in de calculatie kunt u doen door de volgende stappen te ondernemen.
1. Vul alle gegevens in van de betreffende matererieel regel.
2. Vul de prijs van het materieel in in kolom “prijs/eenh.”.
3. De koptekst van kolom materiaal is veranderd in matereriaal/-eel
4. Sla de regel op door boven in het scherm op het ‘opslaan’ icoontje te klikken.
5. Klik op het I icoon icoon dat voor de kolom “code” staat.
6. Vervolgens vinkt u “Materieel” aan.

Marerieel en bestelbaar

7. Wanneer u terugkeert naar de calculatie wordt de totaaltelling van het materiaal / materieel als volgt weergegeven.

overzicht na omzetten

8. In de regel met totalen wordt materieel en materieel bij elkaar geteld. Indien er materieel gerekend is, wordt onderaan de calculatie een lichtgrijze balk weergegeven met daarin het totaal aan materiaal en het totaal aan materieel.

Wanneer u materieel overhaalt uit het materiaalbestand, hoeft u deze stappen niet te ondernemen.

Vanuit de calculatie is het mogelijk om materiaallijsten te genereren, prijzen te actualiseren, afprijzen of bestellijsten te genereren.

In deze lijsten kunnen ook calculatieregels staan die “niet bestelbaar” zijn. Bijvoorbeeld: “Ontkisten/schoonmaken/opruimen (uitbouw).”

Het is mogelijk onderscheid te maken tussen bestelbare artikelen en niet bestelbare artikelen. In de calculatie kan dat gedaan worden door op het I - artikel bestelbaar icoon te klikken. Vervolgens vinkt u het vinkje “Bestelbaar” aan of uit en klikt u op “Opslaan”.

Selectie artikel bestelbaar
In de calculatie worden bestelbare regels weergegeven met een I - artikel bestelbaar icoon.
Regels die niet bestelbaar zijn worden weergegeven met een I - artikel niet bestelbaar icoon.

Iedere factuur of herinnering die vanaf heden per e-mail wordt verstuurd, kan teruggevonden worden in de lijst met verzonden items.

.Verzonden items in ribbon

print mogelijkheden verzonden berichten

Opmerking: De bijlage bevat altijd de actuele status van de factuur. Stel u heeft eerst een factuur verstuurd met een factuurbedrag van € 100,00. Achteraf heeft u een wijziging gedaan op deze factuur waardoor het factuurbedrag € 150,00 wordt. In de lijst met verzonden items staan nu 2 berichten. De bijlage van beide berichten bevatten nu beide de factuur met het eindbedrag van € 150,00.

U kunt vanaf heden artikelen overhalen vanuit de Raab Karcher catalogus naar uw factuur. Het werkt op de wijze als het overhalen van artikelen vanuit de Catalogus naar uw Calculatie .

Bij het maken van een nieuwe factuur staan nu in het grijze (Ribbon) lint de beschikbare catalogi van Saint Gobain. Door op een van deze catalogi te klikken, kunt u artikelen zoeken, selecteren en (samen met bijbehorende artikelen) overhalen naar uw factuur.

RK catalogus in Ribbon

U kunt zoeken naar een artikel door een zoekopdracht in te geven in de zoekbalk, door te klikken op de categorieën aan de linkerzijde van het scherm of door te zoeken in de Catalogus.
Artikelen zoeken factuur rk catalogus

Klik vervolgens bij het betreffende artikel op “Toevoegen aan factuur”.

Wilt u ook de bijbehorende artikelen selecteren? Klik in dat geval op “Bijbehoren de artikelen selecteren” u haalt dan het gekozen artikel maar na selectie ook bijbehorend artikelen in één keer over naar uw factuur.
artikel toevoegen aan factuur

Er zijn een groot aantal nieuwe combi’s beschikbaar gekomen op het gebied van energetische renovatie. Deze combi’s zijn speciaal gemaakt om u in staat te stellen snel een calculatie te maken voor het energiezuiniger maken van een woning. De combi’s zijn afgestemd op de brief met betrekking tot het energielabel zoals deze door de overheid verstuurd wordt. Daarnaast hebben we de structuur zoals de combi’s gepresenteerd worden gewijzigd. Concreet betekent dit dat u een aantal meer keuzes moet maken in het hoofdmenu, maar hierdoor hoeft u minder keuzes te maken op het detailblad. Dit maakt de combi’s een stuk overzichtelijker, bespaart u tijd, maar belangrijker nog u zult minder snel een foutieve keuze maken.

Combi groep Energetische renovatie

Er is een nieuwe basis groep “Energetische renovatie” toegevoegd. Hierin zitten een groot aantal nieuwe combi’s die betrekking hebben op de na isolatie van woningen ingedeeld in verschillende hoofdgroepen.

Meer keuzes in de boomstructuur

In de boomstructuur vindt u meer keuzemogelijkheden, zodat u veel specifieker kunt kiezen voor de juiste oplossing. Doordat u meer keuzes maakt weten we beter welke producten toegepast moeten worden.

Minder keuzes in het detailblad

Doordat u via de boomstructuur uw keuzes gemaakt heeft weten we in het detailblad veel beter welke opties wel en niet nodig zijn. In bovenstaand voorbeeld krijgt u alleen isolatie aangeboden die voldoet aan de door u gekozen RC waarde. Uiteraard kunt u zoals u dat gewend was hier altijd nog regels aanpassen of verwijderen.