Over RaabCalc

RaabCalc is een webbased (internet) programma, waarmee u eenvoudig, altijd en overal een aanvraag scherp kan calculeren. Er is geen installatie of onderhoud nodig. Maar RaabCalc stelt u ook in staat om een zeer professionele, al dan niet gespecificeerde offerte en eventueel een begroting te kunnen sturen, uiteraard met uw eigen logo en huisstijl. Zo krijgt u het vertrouwen van de opdrachtgever en verhoogt u uw kansen op de opdracht. RaabCalc is een zeer gebruiksvriendelijk programma, omdat het denkt vanuit de bouwer in plaats vanuit de techniek. U heeft bijvoorbeeld altijd de actuele product- en voorraadinformatie van de materialen die in de calculatie zijn opgenomen. Daarnaast wordt er direct gecalculeerd met uw eigen prijzen.

Hieronder vindt u twee voorbeelden van een offerte en een begroting zoals die vanuit RaabCalc gegenereerd kan worden:

Offerte vanuit RaabCalc
Begroting vanuit RaabCalc

 

Ontstaansgeschiedenis

Raab Karcher ziet graag dat haar klanten succesvol zijn. Waar mogelijk ondersteunen we onze klanten zo volledig mogelijk. Niet alleen door het aanbieden van een breed assortiment tegen scherpe prijzen, gecombineerd met een perfect logistiek, maar ook door diensten aan te bieden, die het ondernemen effectiever en efficiënter maken. Het aanbieden van RaabCalc tegen zeer interessante voorwaarden is daar een goed voorbeeld van. In samenwerking met 2Jours is een calculatiepakket ontwikkeld dat aansluit bij de behoeften en wensen van onze klanten en wat er voor zorgt dat ze nog succesvoller zijn.

 

Scherp Calculeren

RaabCalc werkt met zogenaamde bouwdelen. Dit zijn voorgedefinieerde onderdelen binnen een project zoals de opdrachtgever deze aanvraagt. Denk hierbij aan het plaatsen van een erker, een uit- of aanbouw of een dakkapel. U hoeft niet bij iedere aanvraag na te denken welke materialen u allemaal nodig hebt, want al deze materialen zijn al automatisch verwerkt in de calculatie. Ook het aantal uren en het tarief komen automatisch terug in de calculatie. Uiteraard is er altijd de mogelijkheid om handmatig aanpassingen te verrichten en regels toe te voegen. In de basis module zitten de meest voorkomende aangevraagde bouwdelen.

 

Aanvullende bouwdelen modules

Voor de vakmannen die zich op een vakgebied hebben gespecialiseerd of veel aanvragen krijgen rondom dezelfde toepassing, komen er nog aanvullende modules beschikbaar. De volgende bouwdelen zijn als aanvullende module beschikbaar:

  • Utiliteit
  • Betonbouw
  • Afbouw
  • Houtskeletbouw
  • Stallenbouw

Professioneel offreren

Het belang van een goede en professionele offerte en een goede opvolging hierop wordt nog weleens onderschat. Een nette, correcte en uitgebreide offerte op briefpapier of als pdf met je eigen huisstijl wekt vertrouwen bij de opdrachtgever. Maar daar bent u er niet mee! RaabCalc is een perfect stuk gereedschap maar met RaabCalc alleen haalt u geen opdrachten binnen. Een goede opvolging is een noodzakelijke volgende stap. Neem binnen 3 dagen nadat de opdrachtgever de offerte heeft ontvangen contact op, om te vragen of er nog onduidelijkheden zijn en of er nog vragen zijn. Het is het geheel van deze delen, dat er voor zorgt dat je opdrachten binnenhaalt.

Met RaabCalc creëert u door een druk op de knop een professionele offerte met daarin de prijzen voor de opdrachtgever. Deze prijzen zijn door u zelf automatisch aan te passen door een opslag te bepalen op uw eigen inkoopprijs. Ook ziet u of de door u geoffreerde materialen in voldoende mate op voorraad zijn bij uw eigen Raab Karcher vestiging of bij een andere vestiging. U kunt in de offerte de prijzen van de verschillende bouwdelen laten zien of alleen de totaal prijs afhankelijk van het type klant. U slaat de offerte op als pdf om deze digitaal te versturen of print hem uit om de offerte af te geven of per post te versturen. U kunt deze offerte ook nog voorzien van aanvullende informatie zoals een folder of verwerkingsvoorschrift etc. etc. die u vindt door simpel het document in de calculatie op te vragen uit de Raab Karcher catalogus en af te drukken of als pdf toe te voegen.

 

Over 2Jours

RaabCalc is tot stand gekomen in samenwerking met 2Jours. 2Jours is een aanbieder van calculatiesoftware. 2Jours creëert waarde bij klanten door calculatiesoftware te leveren waarmee snel en efficiënt een calculatie te maken is. De calculatiesoftware ontwikkeld door mensen met jarenlange ervaring en veel kennis van de bouw. Daarnaast is de software snel, efficiënt, betrouwbaar, gebruiksvriendelijk, overzichtelijk en uiterst nauwkeurig. Bouwbedrijven kunnen geholpen worden om calculatiekosten met maar liefst 50% te verlagen, waardoor de marges verbeterd worden!