Hieronder vindt u een aantal veelgestelde vragen over RaabCalc. Staat uw vraag er niet tussen of wilt u meer informatie? Stel uw vraag via het contactformulier of neem contact op met onze helpdesk. U kunt ook een kijkje nemen in onze video bibliotheek, waar allerlei handige video’s te vinden zijn over het gebruik van RaabCalc.

Ik calculeer nu met een "zelf gebouwd" werkblad in Excel en dat bevalt me prima. Waarom zou ik RaabCalc aanschaffen?

Microsoft Excel is een prima rekenblad maar niet meer dan dat. Met RaabCalc calculeert u niet alleen snel met voorgedefinieerde bouwdelen volgens Stabu maar ook foutloos met uw eigen up-to-date prijzen. Op basis van de calculatie kunt u de offerte, met eventueel een uitgebreide begroting uitprinten om te versturen. Uiteraard kunt u ook de offerte per mail versturen middels een pdf. Wanneer de offerte opdracht wordt kunt u tevens de benodigde materialen direct eenvoudig elektronisch bestellen.

RaabCalc is een online calculatiepakket. Hoe is het dan met de beveiliging en met mijn privacy gesteld?

Op het professionele serverpark waarvan 2Jours gebruikt maakt staan veiligheid en bedrijfszekerheid voorop. Zo zijn bijvoorbeeld de systemen “dubbel ” beveiligd. Bij een eventuele uitval van het ene systeem wordt dit onmiddellijk overgenomen door een tweede systeem. Communicatie vindt plaats via een beveiligde internetverbinding (https). Mogelijke storingen bij telecom of service providers zijn nooit helemaal uit te sluiten. Ten aanzien van de privacy; Raab Karcher heeft op geen enkel moment inzicht in voor wie u calculeert/offreert of tegen welke prijs dat gebeurt.

Ik wil geen gespecificeerde prijzen opgeven. Alleen een totaalprijs is voldoende.

RaabCalc biedt de mogelijkheid om een offerte aan te bieden met de prijs per bouwdeel en de eindprijs maar u kunt er ook voor kiezen de prijzen per bouwdeel weg te laten. Verder kunt u naar eigen inzicht de offerte opmaken met een open begroting met prijzen per regel, per bouwdeel of alleen een eindprijs. Alles door het simpel “aanvinken” van de gewenste mogelijkheden.

Calculatieprogramma's die ik ken zijn uitgebreider dan RaabCalc. Waarom is dat?

RaabCalc is in eerste instantie bedoeld voor ondernemers die niet meer dan een paar calculaties per week maken van vaak voorkomende opdrachten en dat snel en foutloos willen doen zonder uren achter een computer te moeten zitten. Hiervoor bieden we alleen de nodige functionaliteiten aan, waardoor het een gebruiksvriendelijk pakket is.

Indien u meer wenst dan de standaard mogelijkheden kunt u aanvullende modules aanschaffen zoals: stallenbouw, utiliteit, betonwerken, houtskeletbouw etc. Ondernemers die zeer veel calculaties moeten maken en behoefte hebben aan extra mogelijkheden raden wij het meest uitgebreide pakket RaabCalc Pro aan dat een groot aantal extra mogelijkheden biedt zoals planning, aanvragen en artikelbestanden van derden.

Waarom wordt ik verplicht een opstartdag te volgen?

Hoe gebruiksvriendelijk het programma ook is, met een goede training kunt u een vliegende start maken. Tijdens de training zullen we u het programma uitleggen zodat u direct alle ins- en outs van het programma kent. Daarnaast zullen we gezamenlijk een aantal instellingen maken (denk aan uw logo voor op het briefpapier), daarnaast zijn in RaabCalc ook arbeidsnormen opgenomen dit zijn zgn. generieke normen oftewel algemene arbeidsnormen. U dient deze aan te passen aan uw eigen omstandigheden dit nemen we samen met u door op deze opstartdag.

De instapprijs voor RaabCalc is ontzettend laag. Kan ik er van uitgaan dat dit zo blijft en de prijs volgen jaar niet explosief stijgt?

Het programma is dynamisch. Dat wil zeggen dat we elk jaar voor u relevante functionaliteiten toevoegen aan RaabCalc en op grond daarvan de prijs eventueel aangepast zou kunnen worden. Deze prijsaanpassingen zullen in alle gevallen in verhouding staan tot de geleverde extra functionaliteit, waarbij de gebruiksvriendelijkheid van het pakket gegarandeerd blijft.

Kan ik met RaabCalc ook factureren?

RaabCalc is een calculatie en offerte pakket. Optioneel is het mogelijk om een facturatiemodule aan te schaffen waarmee u ook facturen kunt maken.

Ik ben niet zo vertrouwd met computers. Kan ik voor dit programma een cursus volgen?

Voor RaabCalc is een opstartdag verplicht en daarin wordt u o.a. geleerd om te gaan met het programma. RaabCalc is buitengewoon gebruikersvriendelijk. Het heeft een Microsoft office look and feel. Dat wil zeggen dat het navigeren veel overeenkomt met het gebruik van Word, Ecxel etc. RaabCalc beschikt ook over een duidelijke instructiehandleiding.

Ik lees dat er een basismodule is, maar ook aanvullende modules beschikbaar komen. Wat houdt dat precies in?

Via de basismodule heeft u toegang tot de meest voorkomende opdrachten. Een allround klusbedrijf zal hier de grote meerderheid van de aanvragen mee kunnen calculeren. Als u specialist bent op een bepaalde discipline, dan heeft u waarschijnlijk behoefte aan een grotere variëteit aan toepassingen. Deze minder vaak voorkomende, maar gespecialiseerdere toepassingen komen beschikbaar in de aanvullende modules.

Binnen mijn bedrijf zijn er meer mensen die calculeren, kan ik met meerdere gebruikers tegelijkertijd inloggen?

Ja dit is mogelijk. Elke gebruiker van RaabCalc heeft zijn eigen inlogcode en het is mogelijk binnen een bedrijf meerdere inlogcodes aan te maken. Elke gebruiker heeft vervolgens inzicht in de offertes / projecten van collega’s. U heeft voor elke inlogcode een licentie nodig. Voor de 2e en volgende licentie gelden aparte tarieven (zie ook prijsinformatie).